„Święto Ziemniaka” to jesienna impreza obchodzona w całej Polsce. W naszej szkole uroczystość odbyła się 3 października i zorganizowana została przez uczniów Technikum Gastronomicznego pod opieką nauczycieli zawodu. Po prezentacji multimedialnej dotyczącej gatunków, uprawy i spożycia ziemniaka w Polsce odbyła się degustacja potraw z ziemniaków. Przygotowane były: baba ziemniaczana, roladki ziemniaczane, spiralki z ziemniaków, zapiekanka ziemniaczana z brokułem i boczkiem, kotleciki ziemniaczane, ziemniaki pieczone w ziołach, sałatka ziemniaczana z ogórkiem, kluski śląskie z cebulką oraz placki ziemniaczane z cukinią.
Na tle pięknych jesiennych dekoracji królował ziemniak, kartofel, pyra, czy grula. Wszystko wyglądało zachęcająco i smakowało wybornie. Aby, spalić nadprogramowe kalorie Samorząd Szkolny zadbał o konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć, a za rok na frykasy ziemniaczane w nowej odsłonie.